Verf spuiten en lakken

Het spuiten van verf en lakken geeft aan het eindproduct een eigen luxe uitstraling. IMS biedt daarin een oneindig aantal mogelijkheden. Niet alleen op het terrein van kleuren, daarin is alles mogelijk, maar ook op het terrein van beschermen. Het aantal lagen waarmee producten worden behandeld, varieert van een enkele laag tot wel zestien lagen. Dit laatste geldt bijvoorbeeld voor producten die blootstaan aan weer en wind, zoals exterieurmeubels aan boord van jachten.

Kleuren en uitstraling

IMS kan ieder product in elke kleur spuiten. De keuze daarin is eindeloos. Daarnaast is de uitstraling natuurlijk belangrijk. Glans of hoogglans, of misschien geeft u wel de voorkeur aan zijdeglans, mat of stompmat. Aan de hand van voorbeelden laten wij u graag de verschillen zien.
Ook kijken we naar de kwaliteitscriteria. Hoe wordt het product gebruikt en welke lakken zijn daarvoor het meest geschikt. U kunt daarbij rekenen op ons deskundig advies. Het spreekt voor zich dat wij uitsluitend gebruik maken van hoogwaardige producten met een lange levensduur.

Diverse lakken en verven

IMS heeft ervaring met een brede range aan lakken. De belangrijkste zijn:

  • Kleur lakken
  • Blanke lakken
  • Metallic lakken
  • Epoxy / polyesterlakken
  • Skylt
  • Soft touch lakken
  • Beits
  • Houtolie
  • Metaal lak

Kleur lakken

Voor nagenoeg iedere ondergrond bieden wij met een brede range aan kleuren oplossingen. Dit geldt voor meubels en objecten binnen en buiten. Ook als de ondergrond uit meerdere materialen bestaat, bieden wij passende oplossingen.

Blanke lakken

Wij verzorgen het aflakken met blanke lakken voor een brede range van houtproducten. Met onze blanke lakken blijft de eigen uitstraling van bijvoorbeeld kersenhout of eikenhout in tact.

Metallic lakken

In metallic lak of verf zitten kleine metaaldeeltjes die zorgen voor reflectie van het licht. Dat zorgt voor de kenmerkende metaalachtige uitstraling. Metallic lak kan gebruikt worden op diverse ondergronden.

Epoxy / polyesterlakken lakken

Een dunne laag epoxycoating of polyesterlak geeft de ondergrond meer sterkte. Kiertjes en scheuren worden gevuld en het hout wordt beschermd tegen indringen van vocht en vervuiling. We passen dit bijvoorbeeld veelvuldig toe op aanrechtbladen of voor meubels die vooral buiten staan.

Skylt

Skylt is een merkproduct met specifieke eigenschappen. Een ondergrond die met Skylt is bewerkt, wordt perfect beschermd terwijl het product niet zichtbaar aanwezig is. Wilt u een product beschermen, maar toch de authentieke uitstraling vasthouden, dan is een behandeling met Skylt een goede keuze. Het product kan worden toegepast op bijvoorbeeld hout, steen, kurk en vinyl. Ook kan het voor extra bescherming over een verf- of laklaag worden toegepast.

Soft touch lakken

Soft touch lakken zijn lakken die zorgen voor een rubberachtige uitstaling en een rubberachtig gevoel bij aanraking. Het is een echt speciaalproduct.

Beits

Fineer of hout wordt regelmatig eerst voorzien van een kleurbeits. Deze beits zorgt voor een unieke uitstraling van het product. Het is een kleurpigment dat afgewerkt moet worden met een blanke lak in een willekeurige glansgraad.

Houtolie

Hout duurzaam beschermen en decoreren met behoud van de oorspronkelijke uitstraling wordt gerealiseerd met houtolie. Zowel voor toepassingen binnen en buiten kunnen beitsen en oliën worden ingezet.

De expertise van IMS

IMS levert maatwerk in spuitwerk. Dat doen we voor interieurbouwers van woningen, jachtschepen, binnenvaartschepen maar ook bijvoorbeeld voor standbouwers. Opvallend is dat steeds meer particulieren die bijvoorbeeld hun keuken willen laten spuiten, bij ons terecht komen. Ook ontwerpers van luxe meubelen of particulieren die een meubel op een bijzondere of exclusieve manier willen laten spuiten, komen bij IMS terecht.

 

 

Wat kunnen wij voor u doen?

Vul een bedrijfsnaam in

Vul een contactpersoon in

Vul een e-mailadres in

Vul een telefoonnummer in

Vul een vraag of opmerking in

U komt niet door onze spam detectie, Vul in het bovenstaande veld nummer het 9 in.

 

 

asset call to action

       IMS Werkendam BV

         info@ims-werkendam.nl

         +31 (0) 183 505 229